Heb je moeite om jouw kind te peilen?

Gedragsonderzoek

In het afgelopen jaar is er natuurlijk onwijs veel gebeurd. Dankzij corona hebben kinderen niet hun jeugd mogen beleven zoals het hoort. Zij hebben vanuit huis hun school moeten volgen en hun vriendjes en vriendinnetjes al die tijd niet fysiek kunnen zien. Wij als ouder zijnde weten hier wat beter mee om te gaan dan de kinderen. Maar wanneer je merkt dat jouw zoon of dochter veranderd qua gedrag en houding baal je als een stekker. 

Wat kun je eraan doen om jouw zoon of dochter alsnog terug in het gareel te krijgen en houden? En wat zal je hiervoor moeten laten om ervoor te zorgen dat het niet zal escaleren? Wanneer je merkt dat jouw zoon of dochter veranderd qua gedrag is het altijd belangrijk om in gesprek te gaan met jouw kind. Probeer te achterhalen waar het aan ligt en ga het gesprek aan. Helaas betekent dit niet altijd succes aangezien niet iedereen een prater is. Hiervoor kun je kiezen om een gedragsonderzoek te laten doen. 

Gedragsonderzoek

Waarom een gedragsonderzoek?

Wanneer je merkt dat jouw kind zich anders gaat gedragen is het van belang om de oorzaak te achterhalen. Een gedragsonderzoek is als het ware zien te achterhalen wat jouw kind doet wanneer je niet in de buurt bent. Hiermee wordt er een beeld geschetst om te kijken of dat jouw angsten waar zijn. Blijf wel altijd proberen om in gesprek te gaan met jouw kind wanneer je merkt dat het gedrag veranderd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *