Je werkgever aansprakelijk stellen? Doe een beroep op werkgeversaansprakelijkheid

werkgeversaansprakelijkheid

Natuurlijk heb je er in het ene werkveld meer kans op dan in het andere, maar toch: op de meest uiteenlopende manieren is het simpelweg altijd mogelijk dat je tijdens of rond het uitvoeren van je werkzaamheden voor je werkgever gewond raakt – of op welke manier dan ook lichamelijk letsel oploopt. In veel gevallen zie je dat de werkgever zich op een correcte manier bekommert over zijn werknemer en de verantwoordelijkheden die passen bij de werkgeversaansprakelijkheid ook gewoon goed neemt. Echter is dit niet altijd het geval. Er zijn jammer genoeg organisaties die denken of hopen deze aansprakelijkheid te kunnen ontlopen. Als je van dergelijke praktijken als werknemer zijnde slachtoffer wordt – of dreigt te worden – dan is het raadzaam je gelijk te halen met behulp van een goede advocaat. Natuurlijk wil je tegen je werkgever niet procederen tot deze een faillissement aanvragen moet, maar simpelweg je gelijk en genoegdoening halen, daar is uiteraard niets mis mee.

werkgeversaansprakelijkheid

Schakel om deze redenen een advocaat in

Om de volgende redenen is het raadzaam een advocaat in te schakelen als je een beroep wilt doen op de werkgeversaansprakelijkheid:

  • Een advocaat kan je op voorhand vaak al vertellen of jouw zaak een goede kans van slagen hebt. In het begintraject kun je dus nog besluiten om door te zetten of je terug te trekken.
  • Veel bedrijven laten een zaak met een werknemer liever niet uitdraaien tot een proces of een gang naar de rechtbank. Goede kans dat je werkgever dus al meteen een constructieve houding aanneemt zodra deze verneemt dat je een advocaat inschakelt. 
  • Met behulp van een advocaat maak je de beste kansen om het zakelijke geschil in je eigen voordeel te beslechten om zodoende maximaal financieel gewin hieruit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *