Stappenplan voor een echtscheiding

Scheiden is niet leuk. Het is een emotionele periode waarin veel van je word gevraagd. Het is daarom goed om goed overzicht over te houden over hoe & wat. Daarom heb ik in deze blog een stappenplan gemaakt om ervoor te zorgen dat het nodige in de juiste stappen gedaan word!

Stap 1: Vertel het je partner

Natuurlijk is het logisch dat je dit aan je partner moet vertellen, als dit nog niet is gebeurt is het goed om hiermee te beginnen. Probeer er een geschikt moment voor te kiezen en de kinderen (als die er zijn) er later pas bij te betrekken, nadat alles is ingezonken.

Stap 2: Hulp zoeken echtscheiding

De volgende stap is het zoeken naar hulp, er zijn een hoop mediators tot je beschikking, kies daarom een die goed bij je past. Woon je in/of in de buurt van Ede? Ga daar dan op zoek naar een mediator ede.

Stap 3: Scheiding aanvragen

Daarna kan je beginnen met het aanvragen van de scheiding. Hierbij kan de mediator direct te hulp schieten. Hij of zij kan de aanvraag indienen. Kijk bijvoorbeeld bij scheiden ede voor hulp!

Stap 4: Financieel plan

Ook een financieel plan is verplicht. Denk aan alimentatie, verdeling van de financiële middelen etc. Laat de mediator hierbij helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *