Waarvoor kan ik incasso advocaten inschakelen?

Als je een bedrijf hebt, dan heb je al snel te maken met incasso’s. Met een incasso geeft iemand je toestemming om geld van zijn of haar rekening af te halen. Dit kan eenmalig zijn of automatisch. Bij een eenmalige incasso gaat het meestal om een aankoop. Als een klant bijvoorbeeld via het internet een product koopt geeft hij toestemming dat een bedrag eenmalig van zijn rekening wordt gehaald. Als je bijvoorbeeld een abonnement afsluit, geef je als abonnementhouder toestemming dat eens per maand geld van je rekening wordt afgehaald. Met een incasso zorg je dat jij controle houdt over het geld dat je krijgt, en zorg je dat je al je geld op tijd binnenkrijgt. Het kan echter zijn dat dit minder soepel verloopt dan je hoopt, en dat iemand weigert om te betalen. Je kan dan kiezen voor het inschakelen van een incassobureau, maar je kan ook hulp inschakelen van incasso advocaten.

Wat zijn incasso advocaten?

Je hebt vast wel eens gehoord van het inschakelen van een deurwaarder of het inschakelen van een incassobureau. Ook dit zijn partijen die helpen bij incasso’s wanneer een huurder bijvoorbeeld niet zijn huur wilt betalen. De deurwaarder kan bepaalde stappen nemen om ervoor te zorgen dat deze persoon toch betaald en de incasso dus wordt voldaan. Een incasso advocaat heeft een soortgelijke functie maar heeft meer bevoegdheden dan een deurwaarder. Net als een deurwaarder is een incasso advocaat gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen. 

Hoe gaan incasso advocaten te werk?

In tegenstelling tot het inschakelen van een incassobureau, heb je bij het inschakelen van een incasso advocaat meer mogelijkheden. Een incasso advocaat is namelijk beëdigd in de rechtbank. Vaak wordt gedacht dat een incasso advocaat dan ook meteen naar de rechter stapt om een vordering te incasseren. Een incasso advocaat incasseert echter 95% van de vorderingen zonder dat hier een rechter aan te pas komt. Een incasso advocaat stapt pas naar de rechter als dat echt noodzakelijk is en doet dit altijd in overleg met de cliënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *