Wilt u zonder gedoe een incassobureau inschakelen?

Sinds een jaar heb ik samen met een studiegenoot een webshop geopend. Wij volgen beide de opleiding small business en retail management en hebben in ons afstudeerjaar de opdracht gekregen om een kleine onderneming te starten. Wij hebben gekozen om een webshop te openen waarbij wij voor fans van een van de grootste voetbalclubs van Nederland artikelen verkopen. Van shirts tot aan petjes, portemonnees als ook sjaals. De artikelen verkopen boven verwachting goed en we hebben ondertussen ook een aantal stagiairs aangenomen om alle orders in goede banen te leiden. Ondertussen organiseren mijn afstudeermaatje en alles rondom service en retouren. Naast dat wij onze startup verder willen uitbreiden en hiervoor blijven werken aan ons businessplan, maken wij voor deze startup vrij veel werkuren. Naast deze startup werken wij beide nog startup in de supermarkt. Één van onze eerste klanten bleek achteraf een bug te zijn. Met andere woorden: een oplichter. Deze kocht allerlei artikelen en bleef de rekeningen hiervoor maar niet betalen. Wij hebben deze klant opgebeld om in overleg te gaan over het hoe en wat. Wij zijn namelijk wel van mening dat iedereen een kans moet krijgen en dat er soms ook een verhaal schuil gaat achter waarom iemand niet betaald. Toen wij na meerdere pogingen nog steeds geen betalingen binnen kregen, hebben wij onmiddelijk de mogelijkheid geschorst om nog langer voor deze klant te gaan leveren. Wij hadden ondertussen €500,- aan niet betaalde artikelen. Om eerlijk te zijn: deze gelden konden wij als startup wel goed gebruiken. Mijn vader, ook een ondernemer, hebben wij toen om advies gevraagd in deze situatie. Hij gaf aan dat de volgende logische stap hierin is om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau nam het werk voor ons uit handen en daarmee zouden wij op langere termijn een grotere kans hebben dat wij het geld alsnog zouden ontvangen. Wij hadden zelf nog niet veel kennis wat betreft een incassobureau inschakelen, en hebben het advies van mijn vader opgevolgd om eens te kijken op billincasso.nl

Incassobureau inschakelen zonder veel moeite

Wij hebben contact opgenomen met billincasso.nl en hebben gevraagd hoe wij een incassobureau konden inschakelen. De medewerker legde ons heel correct uit welke stappen hiervoor van a tot z nodig waren. Wij hebben de situatie uitgelegd en de medewerker gaf aan dat zij hier veel vaker mee te maken hebben gehad. Als wij een incassobureau inschakelen willen dan konden wij dit bij hen laten doen. Hiervoor moesten wij wel zorgvuldig kijken of wij alle stappen hadden gezet zodat wij recht konden zeggen: wij willen een incassobureau inschakelen. En dit was het geval, dus dat was gedekt. Wij hebben onze opdracht bij het incassobureau neergelegd en op die manier konden wij vrij eenvoudig een incassobureau inschakelen. Het viel ons mee hoeveel moeite dit kostte en hoe goed wij zijn geholpen!

Ook hulp nodig?

Bent u ook benieuwd naar wat een incassobureau voor ú kan betekenen? Kijk dan eens:

  • Of u alles heeft gedaan om er met de klant uit te komen?
  • Naar de mogelijkheden voor een oriënterend gesprek bij dit incassobureau
  • Of u de opdracht bij dit incassobureau neer kunt leggen

Wij hebben uiteindelijk met behulp van dit incassobureau een regeling kunnen treffen met de klant en hebben ons geld allemaal gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *